Як вибрати плитку для ванної

Кожна сучасна людина намагається зробити свій будинок комфортним та затишним для проживання. Саме тому, роблячи ремонт у приміщенні, вибираються лише якісні матеріали, які допоможуть створити гарний та функціональний інтер’єр.

При виборі плитки для ванної перевагу краще віддати світлим, пастельним тонам, тому що темним кольорам властиво візуально зменшувати простір. Вкраплення яскравого малюнка лише оживить кімнату, зробить її об’ємною та затишною. Якщо в дизайнерському проекті передбачено використання кількох джерел світла, то повинна мати матову поверхню, інакше освітлення може бути дуже різким для очей.

Як відомо, ремонт – справа досить затратна у фінансовому плані та клопітна, особливо в частині вибору оздоблювальних матеріалів. Тому, збираючись облагороджувати ванну кімнату, слід ретельно продумати дизайн приміщення, визначитися з гамою кольорів і вже потім підбирати саму плитку, сантехніку та інші аксесуари. Фахівці рекомендують купувати все разом: плитку на підлогу та стіни, сантехніку та інші необхідні аксесуари для ванної кімнати. При укладанні використовують два види плитки – підлогову та настінну. Оскільки у ванній бризок води важко уникнути, то плитку для підлоги краще купувати з фактурною поверхнею, що не ковзає. За нею важче доглядати, зате значно знижується ризик впасти.

До того ж вона повинна бути стійкою до стирання або дряпання дрібними абразивами. Для стін керамічна плитка може бути будь-який – рельєфною, глянсовою або матовою. Але до неї теж є низка вимог: мінімальна вологопроникність; стійкість до засобів для чищення і перепадів температур; збереження кольору глазурі тривалий час. Дуже важливо вибирати якісні вироби. Перед походом у магазин бажано зробити розрахунок необхідної кількості плитки і додати кілька штук зверху – у процесі укладання частина її піддаватиметься різанню, свердлінню або взагалі може виявитися бракованою. Потім, у разі нестачі, купити плитку для ванної в такому ж кольорі може виявитися скрутним через її відсутність у продажу. Магазини можуть запропонувати величезний вибір різних плиток. Але, роблячи покупку, важливо не забувати, що обробка стін та підлоги у ванній кімнаті робиться на тривалий час, тому не варто економити на якості матеріалу. Інакше додаткові витрати неминучі.