Особливості оформлення акваріумів

Зараз немає проблеми замовити виготовлення акваріума потрібної вам форми або розміру, який би підходив для певної кімнати. Невеликі розміри та кругла форма суттєво ускладнюють декорування, тому його потрібно продумувати досконало. Форма впливає і на вибір мешканців – підійдуть мікророзбори, сомики, гуппі та інші рибки.

Товщина ґрунту має становити приблизно 5 сантиметрів. Обов’язкове встановлення фільтраційної системи та компресора. Багато хто використовують установку фальшдна як альтернативу звичному ґрунту.

Якщо ви замовили кутовий акваріум, потрібно заздалегідь подбати про покупку меблів – найчастіше ці моделі розміщуються на тумбі відповідних розмірів. При цьому їх дизайни мають бути виконані у загальній концепції.

Розміри відіграють важливу роль у декоруванні. Багато хто вважає, що мінімалістичний дизайн у великому акваріумі – це не зовсім правильне рішення. Це стереотип. Той самий «сад каменів» буде органічно виглядати, адже він має на увазі наявність великого вільного простору.

Якщо ви обрали «живе» оформлення невеликого акваріума, то краще вибрати рослини, що повільно ростуть. Але вони також потребують своєчасного обрізання.

Задній об’ємний фон можна зробити за допомогою звичайного пінопласту. Їм можна зобразити каміння, рельєфні скелі. Згладити його поверхню можна шляхом звичайного випалу. Далі заготовка обробляється цементом, посипається піском та фарбується. Кріпиться все це на герметик.