Матеріали необхідні для оформлення акваріуму

І так, як відомо для того, щоб у вашому будинку з’явилися рибки – потрібна посудина та вода. Проте, акваріумістика – це не просто банальний вміст риб, це створення замкнутої екосистеми, імітація природних умов утримання гідробіонтів.

Перш ніж задуматися про оформлення акваріума, в першу чергу потрібно визначитися зі своїми бажаннями та рибками, які плаватимуть у водоймі. І це дуже важливо! Кожній індивідуальній рибці потрібні умови вмісту, свої параметри води, інші умови.

І саме під них треба будувати «акваріумний будинок», саме від цього потрібно відштовхуватися. Наприклад, якщо ви вирішили завести африканських цихлід і в той же час хочете бачити в своєму акваріумі сад з живих акваріумних рослин, ви спочатку прирікаєте себе на фактичне завдання. Природний ареал проживання більшості африканських цихлід – це скелясті береги р. Ньяса та нар. Танганіки, тут немає рослин – це «кам’яна пустеля». Якщо до цихлідів в акваріум помістити рослини вони їх висмикнуть і з’їдять. Виходячи зі сказаного, радимо в першу, визначиться з рибками, які будуть жити в акваріумі, вивчити їх особливості та звички, дізнатися про умови їх утримання. А вже потім починати і замислюватися про оформлення акваріума.